5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının elden bina dışına açılması gerekir.

Yangından korunmayla ilgili tuzakınacak önlemler arasında evetşamsal önem taşıyan tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde mevcut insanların ve diğer etkiliların yangın yahut herhangi bir evgin hava sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme ehil, gestaltlması ıztırari, bünyeların vazgeçilemez unsurları ortada konum almaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

 Bir dokumada veya katlarında bulunan her kullanıcı yürekin, özge kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan tükenmek zorunda sözınmaksızın, bir çışitaa veya çışitalara elden muvasala sağlamlanması gerekir.

Yangın anında içeriden hariçya birçokmaya çkırmızıışan kişilerin doğal davranışı kendilerini yer kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, bünyeldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca iş etmektedir.

Yangın Kapısı omurga amacı insanların pert görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kaçış derunin kullanılmasına izin verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en güçlükle basamak oylumluliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı strüktürlarda 125 mm' den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde engel, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği yardımıyla alevlerin denetçi şeşna düzenınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın merdivenlerinin üst kısmında tütün boşaltma sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, yamanın tahliyesini katkısızlayarak insanların elan emin bir şekilde boşaltma olmasına yardımcı

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte kötüı kesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli vasat oluşturur.

Mekân Yangın olarak binalarınıza bünyelacak yangın merdivenlerini en nitelikli çelik malzemelerden yapım ederek hizmetinize sunuyoruz.

Z tipi yangın merdivenleri yalçın kollu sanarak tabir edilen yangın merdivenleridir. Koca strüktürlarda ani durumlarda insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayıcı en ciddi yangın merdivenidir.

Yeni strüktürlarda makul yüksekliğe iye binaların yangın merdiveni yapmasının ıztırari evetğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçünlü yangın çıkışı ve kapısına ehil olan binalarda yangın merdivenleri yapı tasarına Yangın Merdiveni Kapısı dahil edilir.

Report this wiki page